Google’ın E-Ticaret Üzerindeki Etkisi

Ticaret bundan yirmi sene önceki hali ile inanılmaz farklılık gösteriyor. Öyle ki yirmi sene önce inanılmaz durumda olan firmalar şu andaki dünyaya ayak uyduramadıkları için inanılmaz sıkıntılar içinde olabilirler. Bu sıkıntının sebebi de gerekli ayak uydurma işlemlerinin gerektiği gibi yapılmamasıdır. Bu konuda yapılacak işlemler her zaman çağı yakalama ekseninde olmalıdır ki bunu yapan firmaların bugün bu noktada sağladıkları fayda inanılmaz boyutlardadır. Bu sebeple e-ticaret diye ortaya çıkan internet üzerinde yapılan satışların her geçen gün daha fazla artmasıyla tüm bu durumları açıklayabiliriz.

Google yorumlar ve google alışveriş sekmesi artık tüm potansiyel müşterilerin bir ürünü inceleme yada satın almadan önce etki alanına giriyor.

E-Ticaret dediğimiz şey basitçe internet üzerinde bir dükkan açmak ve o dükkandan müşterilere satış yapmak doğrultusunda açıklayabiliriz. E-Ticaret konusunda  da farklılaşmanın bazı yolları var. Web tasarım konusunda yapılacak şeyler çok büyük önem taşıyor. Çünkü artık seo sebebiyle yani google optimizasyonu sebebiyle tasarımlar bir adım öne çıkıyor. Google ile e-ticaret ilişkisini açıklayacak olursak ne kadar google sıralamasında üstte çıkarsanız cironuz o kadar yüksek olur. Bu durum bu kadar basit açıklanabilir bir boyutta elbette bu da google uyumlu tasarımların yani web tasarımı fiyatlarının bu oradan yükseleceği şeklinde algılanabilir. Çünkü herkes bugünlerde google uyumlu tasarımları kovalıyor. Böyle popüler olan şeylerin de fiyatları ister istemez artıyor. Ancak uzun dönemde bu fiyatlar elbette makul düzeylere taşınacaktır.

Yayım tarihi
, ile etiketlenmiş