
Bir web sitesi tasarlamak ve oluşturmak ne kadar sürer?
Potansiyel müşterilerimizden aldığımız en yaygın soruların başında aslında yanıtlanması çok zor olan bu soru geliyor: Projem ne zaman tamamlanır? Oysa ki teslim süresinin belirlenmesi tahminlerden çok daha sıkı bir hesaplama ve hazırlık sürecine ihtiyaç duyar. Projeyi planlamak proje sahibinin “ne istediğini” doğru anlayabilmek için yapılan “dinleme” toplantıları ile başlar, projeyi hayata geçirecek ekibin detaylı analiz çalışmaları ile devam eder. Bu süreç, proje sahibi ile projeyi hayata geçirecek ekip güçlü bir iletişim kurmayı başarırsa verimli ve gerçekçi olmaya yakın bir teslim süresi belirlenerek sonlanır.
Web tasarım projelerinin uzunlukları çok sayıda parametreye bağlı olarak değişiklik gösterir. Projenin içeriği, hedef kitlesi, ulaşılmak istenen hedef gibi soruların cevapları tasarım ve geliştirme ekibinin eforunu ortaya çıkarır. Yine de, standart akış içerisinde devam eden ve proje sahibinden zamanında gelen geri bildirimler ışığında küçük düzeltmelerle ilerleyen ortalama bir web tasarım ve geliştirme projesinin, gereksinimlere bağlı olarak minimum 4 haftadan 14-16 haftaya kadar süreceğini söyleyebiliriz .
Biraz daha detaylı bakacak olursak, daha az sayfa ve minimum işlevsellik, geliştirmek için her zaman daha ağır bir animasyon veya karmaşık entegrasyonlara sahip daha büyük bir web sitesine göre daha az zaman alacaktır. Site haritası, sayfa sayısı, kullanıcı panelleri, çok dillilik gibi değişkenler de web sitenizin tamamlanma süresini etkileyecek unsurlardan olacaktır. Günümüz tasarım dünyası hayalgücü sınırlarımızın zorlandığı daha iyiye olan talebin anlık seviyeye indirgendiği bir yere doğru evrildi. Artık tüketicilerin talep dürtüsünü işletmelerin arz mekanizmaları sürekli körüklüyor ve daha iyisini istemeleri yönünde tüketicileri harekete geçiriyor. Bu sebeple yeni ile eski, trend ile modası geçmiş arasında bazen sadece bir günlük zaman farkı olabiliyor.
Bu sebeple web sitesi için sadece tasarım ve mimari değil kurumsal markalama, ürün hizmet görselliği ve doğru içerik yönetimi için profesyonel dokunuşlar çok faydalı olabiliyor. Anlık talep değişimlerine anında reaksiyon vermek sürekli etkileşimle, günceli takip etmekle ve değişen tüketici davranışlarını doğru analiz etmekle mümkün oluyor.
Ancak her ne amaçla olursun dijital dönüşümün tetikleyicisi ve merkezi konumunda olan ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenizi sorunsuz ve hızlı bir şekilde ulaştırmanızı sağlayacan internet dünyasında var olmanın önemi her geçen gün daha da çok artıyor.